Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH RUGBY ΚΑΒΑΛΑΣ , 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στους Τιτάνες Καβάλας, τόσο για την επιτυχημένη διοργάνωση, όσο και για τη διαρκή τους προσπάθεια για την ανάπτυξη του αθλήματος στην ανατολική Μακεδονία.
Φέτος πραγματοποίησαν στην παραλία της Κεραμωτής το τρίτο κατά σειρά τουρνουά beach rugby.
Παρά την αρχική πρόθεση για συμμετοχή ομάδων από Αθήνα, Πειραιά και γειτονικές Βαλκανικές χώρες, τελικά συμμετείχαν μόνο οι βορειοελλαδίτικες ομάδες (Λέοντες Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Θεσσαλονίκης και οι διοργανωτές Τιτάνες Καβάλας).
Το τουρνουά προβλήθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φέρνοντας τους Καβαλιώτες σε επαφή με το άθλημά μας και εν τέλει αυτό είναι και το μεγαλύτερο κέρδος από τέτοιες διοργανώσεις. Για την ιστορία πάντως, οι συνθέσεις των ομάδων που συμμετείχαν και τα αποτελέσματα, ήταν τα κάτωθι:

Σύνθεση Τιτάνων Καβάλας

Ασλάνογλου Γεώργιος (αρχηγός)
Λαμπής Σωτήριος
Μαρκουλίδης Αναστάσιος
Μπίκος Κωνσταντίνος
Τουνουσίδης Γεώργιος
Φωταρέλης Χαράλαμπος
Dewsberry Warren

Σύνθεση Thessaloniki Lions

Αντώνιος Αλεξίου
Γεώργιος Γραβαλάς
Κοσμάς Δουλγέρης
Λάμπης Καμπαλαμπίδης
Σωτήριος Μπατιάνης
Σταύρος Μπόχορης
Ευάγγελος Τσακαλίδης
Ιάκωβος Τσάνταλης
Θεόδωρος Φωτίου

Σύνθεση Ηρακλή

Γουμαγιας Μαριος - captain
Ιωαννιδης Δημητρης
Μαυρικος Αλεξανδρος
Λιαπακης Θεοδοσης
Ελιαουρι Αλεκος
Λιαμοπουλος Στεφανος
Θωμαιδης Γιαννης
Μιχαλας Κωστας
Παμπουκιδης Μιχαλης
Ιγιαγκμπορ Ερνεστο
Αντεισβιλι Γεωργιος
Βασιλειαδης Γιαννης

Αποτελέσματα (οι αγώνες ήταν διπλοί)

Τιτάνες Καβάλας - Thessaloniki Lions 2 – 6
Thessaloniki Lions - Ηρακλής Θεσσαλονίκης 8 – 2
Τιτάνες Καβάλας - Ηρακλής Θεσσαλονίκης 4 – 8
Thessaloniki Lions - Τιτάνες Καβάλας 6 – 1
Ηρακλής Θεσσαλονίκης - Thessaloniki Lions 1 – 7
Ηρακλής Θεσσαλονίκης - Τιτάνες Καβάλας 6 – 2

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Βαθμοί Πόντοι
1. Thessaloniki Lions 4 0 0 8 27 – 6
2. Ηρακλής Θεσσαλονίκης 2 0 2 4 17 – 21
3. Τιτάνες Καβάλας 0 0 4 0 9 – 26

ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH RUGBY ΚΑΒΑΛΑΣ , 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Φωτογραφίες από το γκρουπ των Τιτάνων http://www.facebook.com/group.php?gid=142231765796589










Τιτάνες Καβάλας Rugby Club - Δελτίο Τύπου

Τιτάνες Καβάλας Rugby Club
Ομάδα rugby union

http://www.facebook.com/group.php?gid=142231765796589


Δελτίο τύπου

28 Αυγούστου 2011

Αν ρωτήσουμε κάποιον Καβαλιώτη φίλαθλο για το ποια αγωνίσματα μπορεί να παρακολουθήσει στην περιοχή μας (και, ενδεχομένως, να δραστηριοποιηθεί σε αυτά), θα λάβουμε αρκετές απαντήσεις: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, kick boxing, βόλεϊ, υδατοσφαίριση, κολύμβηση, κλασικός αθλητισμός, σκάκι, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις.
Έπειτα και από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στις απαντήσεις αυτές μπορούμε να προσθέσουμε και μια ακόμα: rugby (ή, με την πλήρη ονομασία του, rugby union)!
Υπεύθυνοι για την προσπάθεια αυτή είναι μια μικρή ομάδα Καβαλιωτών, με την επωνυμία Τιτάνες Καβάλας. Μια ομάδα συμπολιτών μας, οι οποίοι εδώ και ενάμιση χρόνο αγωνίζονται με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν για να διαδώσουν στην περιοχή της Καβάλας ένα σχετικά άγνωστο στην χώρα μας, αλλά και άκρως παρεξηγημένο άθλημα. Ένα άθλημα το οποίο μπορεί, σύμφωνα και με ένα αγγλικό ρητό, να είναι “ένα παιχνίδι για χούλιγκαν που παίζεται από ευγενείς”, αλλά σίγουρα δεν είναι και το πλέον light αγώνισμα στον κόσμο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ RUGBY

Στο ράγκμπι, στόχος των παικτών είναι να περάσουν, έχοντας την μπάλα (η οποία έχει σχήμα ατράκτου) στα χέρια, την αμυντική γραμμή των αντιπάλων και να σκοράρουν ακουμπώντας την μπάλα στην τελική ζώνη του γηπέδου (στην ορολογία του ράγκμπι, αυτό ονομάζεται try). Για να αποτρέψουν οι αμυντικοί κάτι τέτοιο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέρος του σώματος εκτός από τα πόδια προκειμένου να ανατρέψουν τον επιτιθέμενο, αγκαλιάζοντάς τον. Βασικός κανόνας είναι ότι η πάσα γίνεται πάντα προς τα πλάγια ή πίσω και ποτέ μπροστά. Μια ομάδα ράγκμπι αποτελείται από 15 παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται σε ένα γήπεδο με διαστάσεις παρόμοιες με αυτές ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, ενώ ένας αγώνας ράγκμπι διαρκεί 80 λεπτά (2 ημίχρονα των 40 λεπτών).
Εκτός από το κανονικό ράγκμπι (με τους 15 παίκτες), υπάρχουν και 2 άλλες παραλλαγές του αθλήματος:

1. Το rugby 7’s, στο οποίο ομάδες των 7 ατόμων αγωνίζονται στο ίδιο γήπεδο με αυτό του κανονικού ράγκμπι, σε αγώνες διάρκειας 14 λεπτών (2 ημίχρονα των 7 λεπτών το καθένα). Το ράγκμπι 7’s συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, που θα διεξαχθούν στο Ρίο ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας.
2. Το beach rugby, στο οποίο ομάδες των 5 ατόμων αγωνίζονται σε ένα γήπεδο διαστάσεων 31x25 μέτρα, σε αγώνες διάρκειας 10 λεπτών (2 ημίχρονα των 5 λεπτών το καθένα). Η παραλλαγή αυτή είναι δημοφιλής σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και ειδικότερα στην Ιταλία.


ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH RUGBY, 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Σε μια, λοιπόν, από τις προσπάθειές τους για την διάδοση του αθλήματος στην περιοχή μας, οι Τιτάνες Καβάλας διοργάνωσαν, το Σάββατο 27 Αυγούστου, στην Κεραμωτή (και συγκεκριμένα, στο beach bar Paralia), ένα τουρνουά (το 3ο, κατά σειρά) beach rugby, δηλ. μιας τροποποιημένης εκδοχής του rugby, κατάλληλης για την παραλία, προσκαλώντας και δύο από τις πλέον έμπειρες ομάδες στην Ελλάδα: τους Thessaloniki Lions και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Η ανταπόκριση ήταν άμεση από τα δύο σωματεία, τα οποία έσπευσαν να στείλουν τους καλύτερούς τους αθλητές για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, και στις 18:00 το απόγευμα όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσουν οι αγώνες του τουρνουά.
Στον πρώτο αγώνα, πάντως, οι Τιτάνες Καβάλας στάθηκαν άτυχοι, καθώς 3 από τους βασικούς παίκτες της ομάδας τραυματίστηκαν (με τους 2 από αυτούς να αναγκάζονται να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο). Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την παρουσία ορισμένων νέων παικτών, χωρίς μεγάλη εμπειρία στο άθλημα, περιόρισε σημαντικά τις πιθανότητες της Καβαλιώτικης ομάδας να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Παρόλα αυτά, οι Τιτάνες Καβάλας δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να αγωνίζονται με όσες δυνάμεις τους απέμειναν, αποσπώντας το χειροκρότημα τόσο των αντιπάλων όσο και του κοινού που παρακολούθησε τους αγώνες του τουρνουά.
Για την ιστορία, τα αποτελέσματα των αγώνων ήταν τα εξής (οι αγώνες ήταν διπλοί):

Τιτάνες Καβάλας - Thessaloniki Lions 2 – 6
Thessaloniki Lions - Ηρακλής Θεσσαλονίκης 8 – 2
Τιτάνες Καβάλας - Ηρακλής Θεσσαλονίκης 4 – 8
Thessaloniki Lions - Τιτάνες Καβάλας 6 – 1
Ηρακλής Θεσσαλονίκης - Thessaloniki Lions 1 – 7
Ηρακλής Θεσσαλονίκης - Τιτάνες Καβάλας 6 – 2

ενώ η τελική βαθμολογία ήταν η εξής (Η νίκη δίνει 2 βαθμούς, η ισοπαλία έναν βαθμό, και η ήττα κανέναν βαθμό):

Θέση Ομάδα Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Βαθμοί Πόντοι
1. Thessaloniki Lions 4 0 0 8 27 – 6
2. Ηρακλής Θεσσαλονίκης 2 0 2 4 17 – 21
3. Τιτάνες Καβάλας 0 0 4 0 9 – 26

Για την ομάδα των Τιτάνων Καβάλας αγωνίστηκαν οι:

1. Ασλάνογλου Γεώργιος (αρχηγός)
2. Λαμπής Σωτήριος
3. Μαρκουλίδης Αναστάσιος
4. Μπίκος Κωνσταντίνος
5. Τουνουσίδης Γεώργιος
6. Φωταρέλης Χαράλαμπος
7. Dewsberry Warren

Οι Τιτάνες Καβάλας θα ήθελαν, σε αυτό το σημείο, να ευχαριστήσουν θερμά:

• το beach bar Paralia, για την ευγενική παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής του τουρνουά, και την τεχνική υποστήριξη που προσέφεραν.
• τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την άρτια και άμεση υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης (αναγκαία για ένα άθλημα όπως το ράγκμπι),
• τους Thessaloniki Lions και τον Ηρακλή για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση των Τιτάνων Καβάλας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να μάθει περισσότερα πράγματα για το ράγκμπι ή για τους Τιτάνες Καβάλας, ή και να ενταχθεί στην ομάδα, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:

1) Μέσω του group των Τιτάνων Καβάλας στο facebook ( http://www.facebook.com/group.php?gid=142231765796589)
2) Μέσω e-mail, στην διεύθυνση amarkoul@yahoo.com
3) Μέσω τηλεφώνου (Γεώργιος Ασλάνογλου: 6946134816, Αναστάσιος Μαρκουλίδης: 6974071322)

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH RUGBY ΚΑΒΑΛΑΣ




Οι Τιτάνες Καβάλας ξαναρίχνονται στις παραλίες, και σας προσκαλούν στην Κεραμωτή για ένα ακόμα τουρνουά beach rugby! Είναι η τρίτη χρονιά που οι «μικροί στο μάτι» μα μεγάλοι σε στόχους Τιτάνες, διοργανώνουν στις παραλίες του Νομού Καβάλας, τουρνουά beach rugby.
Φέτος, ο αγωνιστικός χώρος θα είναι το Beach Bar «PARALIA» στην Κεραμωτή και η «μέρα αγώνα» θα είναι το Σάββατο 27 Αυγούστου 2011, από ώρα 18:00 – 21:00.
Παρά το ενδιαφέρον από Συλλόγους της Νότιας Ελλάδας και Βαλκανικών χωρών, τελικά θα συμμετάσχουν οριστικά οι Lions Θεσσαλονίκης, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης και οι διοργανωτές Τιτάνες.
Πιστεύουμε οτι η επιτυχία θα είναι ανάλογη των δυο προηγούμενων τουρνουά που ομολογουμένως πήγαν πολύ καλά και ελπίζουμε να το χαρούν όσοι «πιστοί» προσέλθουν. Για όσους δεν μπορέσουν πάντως, μπορούν να το παρακολουθήσουν ζωντανά στο http://www.livestream.com/titanes_kavalas_rugby_club
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Τιμή στον αποβιώσαντα Άλμπερτ Φεράς / Honour the late Albert Ferracce



Στις 28 Ιουλίου 2011, αποβίωσε στην οικία του στην Αγκέν της Γαλλίας, ένα από τα ιστορικότερα πρόσωπα του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου ράγκμπυ, ο Άλμπερτ Φεράς.
Ο Φεράς, έπαιξε second row και φτερό στις SU Agen και US Marmande. Εκλέχθηκε επτά φορές πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας, από το 1968 ως το 1991. Υπήρξε επίσης Πρόεδρος του IRB από το 1979 και για οκτώ χρόνια (ήταν ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος του IRB). Ακολούθως, το 1989 έγινε πρόεδρος της FIRA. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ήταν αυτός που προώθησε την ιδέα του παγκοσμίου κυπέλλου ράγκμπυ.
Είναι ο δημιουργός του Ιδρύματος Άλμπερτ Φεράς, το οποίο ιδρύθηκε στα τέλη του ’90 για να βοηθά τους βαριά τραυματισμένους αθλητές του ράγκμπυ. Το ίδρυμα, στηρίζει επίσης τα ορφανά των αθλητών ράγκμπυ.
Το 2001, τιμήθηκε για την προσφορά του στο άθλημα και την ανάπτυξή του, από το IRB με το Vernon Pugh Award.
Γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1917 στην Τονίν και όταν αποβίωσε ήταν σχεδόν 94 ετών!
Αξίζει τιμή και δόξα, στον σπουδαίο αυτό άνθρωπο του ράγκμπυ! Αιωνία του η μνήμη!

On July 28, 2011, one of the most historical persons of the European and international rugby, Albert Ferracce, died in his home in Agen France.
Ferracce played second row and wing in SU Agen and US Marmande. He was elected seven times as President of the French Rugby Federation, from 1968 to 1991. He was also President of the IRB for eight years, since 1979 (the first French President of the IRB). He chaired FIRA two years later, in 1989.. He advanced the idea of a Rugby World Cup in the late ‘70s. The Foundation Albert Ferrasse he created in late 1990 is still responsible for managing the consequences of serious accidents sometimes inherent in this sport. The Foundation also cares about the players’ orphaned children. In 2001, he received the Vernon Pugh Award of the International Rugby Board in recognition for his contribution to the development of rugby.
Ferrasse Albert , born on August 12, 1917 in Tonneins. When he died, he was almost 94 years old!
That Great personality of Rugby, deserves Honour and Glory.
Eternal memory to Albert Ferracce!


(photo from: rugbyrama.fr)

Διαβάστε γιατi η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν κατάταξη στον πίνακα της IRB ! Read why Greece and Cyprus are not in the IRB ranking!

Σερφάροντας στην ιστοσελίδα του IRB, ίσως να παραξενευτείτε από το γεγονός του οτι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν βρίσκονται στην κατάταξη των χωρών.
Για την Κύπρο, η απάντηση είναι σύντομη: Ως νέα σχετικά Ομοσπονδία, η Κύπρος δεν είναι ακόμα τυπικά μέλος του IRB. Οπότε δεν βρίσκεται στην κατάταξη αλλά ούτε και στον κατάλογο μελών.
Η Ελλάδα, είναι μέλος του IRB. Σύμφωνα με τη λειτουργία της κατάταξης, οι νέες χώρες, μπαίνουν δοκιμαστικά στη θέση 40 και μετά από 10 αγώνες, αθροίζονται οι βαθμοί και η χώρα μπαίνει σε κανονική κατάταξη. Εδώ και χρόνια όμως, η πρακτική της αρχικής θέσης 40 δεν ακολουθείται. Έτσι, η Ελλάδα, μόλις συμπληρώσει δέκα αγώνες από την ένταξή της, αυτοί θα αξιολογηθούν και θα μπει στην κανονική κατάταξη.
Θεωρητικά, μια χώρα, μπορεί να φτάσει από την τελευταία θέση ως τις πρώτες, σε λιγότερα από 20 παιχνίδια.

While “surfing” in the IRB website, some may find strange the fact that Greece and Cyprus do not appear in the international ranking.
For Cyprus, the answer to the question “why” is short: Cyprus is a new Union and they are not IRB members yet.
Greece is already an IRB member. According to the way the rankings are formed, new member countries start with a rating of 40, and their rating is treated as provisional until they have played 10 matches. After that, the matches are counting so as to give ranking points to the country. In the last years, they are not putting a new Union to the 40th place but they wait for the 10 matches. The rankings are responsive to results and it is possible to get from the bottom to the top (and vice-versa) in less than 20 matches.