Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΗΡΑΚΛΗΣ ΡΑΓΚΜΠΥ / IRAKLIS RUGBY




Το ετος 2004 η μεγαλη και ενδοξη οικογενεια του Ηρακλή υποδέχθηκε ένα ακομα μέλος. Η ομαδα ράγκμπι ιδρύθηκε από Άγγλους κυρίως μεταναστες που εσπειραν την αγαπη για το αθλημα στης καρδιες τον Ελληνων αθλητων της ομαδας.
Ο εφορος του τμηματος Φαιδων Καλοτερακης που συνδέονταν με στενη φιλια με τον Patrick Sawers και με τον Edward Katmazowski ηταν οι ανθρωποι που μαζι με τον πρωτο προπονητη της ομαδας Charlie Bailiff ανελαβαν το δυσκολο εργο της δημιουργιας μιας ομαδας απο το πουθενα.
Εχοντας παντα στο μυαλο της αρχες του Ηρακλη σαν σωματειο και τα ιδανικα του αθλήματος προσπάθησαν και κατάφεραν να φερουν σε επαφη με το ράγκμπι ατομα που το αγάπησαν παράφορα και ακομα και μετα την αποχώρηση τους συνεχισαν να προσπαθούν για την διαδοση του αθληματος και την αναγνωρηση του στην Ελλάδα.
Η βοήθεια του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ήταν ανεκτίμητη - το γήπεδο των Χωρτατζήδων έγινε η έδρα - φόβητρο της ομάδας και η κεντρική του θέση έγινε διαφήμιση για το άθλημα . Σιγά σιγά η ερώτηση ''υπάρχει ράγκμπι στην Θεσσαλονίκη??''έγινε παρελθών.Η ομάδα οργανώθηκε.Η εμπειρία το παλιών παικτών συνέβαλλε τα μέγιστα στο να ξεκινήσει η ομάδα να λειτουργεί σωστά. Παράλληλα με το αντρικό ιδρύθηκε και γυναικείο τμήμα, αποτελούμενο από 7 κορίτσια - πράγμα πρωτόγνωρο για τα εγχώρια δεδομένα.Ο σύλλογος απέκτησε εξοπλισμό, χάρη σε προσωπικές θυσίες πρώην και νυν παικτών της ομάδας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ομάδες του εξωτερικού.Το γυμναστήριο του σωματείου και τα γραφείο όπως και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις ήταν και είναι πάντα στην διάθεση της ομάδας δείγμα του πως η θέση της είναι ίση μεταξύ ίσων.
Στα 7 χρόνια της ύπαρξής του ο Ηρακλής συμμετέχει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα και έχει κερδίσει τον σεβασμό σε όλα τα επίπεδα.
Οι προπονητές της ομάδας τα χρόνια αυτά ήταν κατά σειρά οι: Charlie Bailiff,Stefan Morris, Μιχάλης Καλδης,Patrick Sawers, Γιώργος Πηλείδης και Niall Doherty.Η βοήθεια και η ανιδιοτελής προσφορά τους είναι δείγμα της αγάπης που είχαν για την μεγάλη μας οικογένεια. Σήμερα την ομάδα προπονεί ο Γιάννης Βασιλειάδης.
Οι αρχηγοί της ομάδας μας τα χρόνια αυτά ήταν κατά σειρά οι : Patrick Sawers, Γιάννης Βασιλειάδης , Στάθης Παπαδόπουλος, Γιάννης Βασιλειάδης, Παναγιώτης Λοιζιδης,Ιωαννιδης Δημήτρης,Κουρουμιχακης Γιώργος και ο σημερινός αρχηγός τοσο του Ηρακλη οσο και της Εθνικής Μάριος Γουμαγιας.
Παρά πολλοί αθλητές της ομάδας τίμησαν την πατρίδα τους και τον σύλλογο φορώντας τα χρώματα της Εθνικής ομάδας.Οι διεθνείς Στάθης Παπαδοπουλος,Γουμαγιας Μάριος,Δαγδελενης Ιάσων,Κουρουμιχακης Γεώργιος,Ιωαννιδης Δημήτρης,Μπεκα Μπεκαουρι, Γεώργιος Σοιλεμεζιδης,Γκιγκολασβιλι Τιμόθεος,Μαυρικος Αλέξανδρος κατάφεραν να διακριθούν και να γίνουν μέλη της Εθνικής Ελλάδος. Ευχή όλων μας είναι να συνεχίσουν να τιμούν την Εθνική και τον Ηρακλή.
Αρκετοί παίκτες μας έπαιξαν και παίζουν ακόμα στο εξωτερικό, αποδεικνύοντας πως το '' Ελληνας αθλητής ράγκμπι '' σίγουρα δεν είναι ανέκδοτο.Οι Ιάσων Δαγδελενης, Βασιλειάδης Ιωάννης,Κουρουμιχακης Γεώργιος,Μπεκα Μπεκαουρι και Δανάη Ζαμπουλη έκαναν και κάνουν τον Ηρακλή γνωστό πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας και πολλοί ακόμα σίγουρα θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα.
Σήμερα η ομάδα έχει στο δυναμικό της 27 ενεργούς αθλητές από τους οποίους :6 εν ενεργεία διεθνείς,4 με δελτίο σε ομάδες του εξωτερικού και 5 διεθνείς στην Εθνική κάτω τον 21.
Όλα τα θέματα της ομάδας διαχειρίζονται νυν και πρώην παίκτες. Μπορεί οι δυνατότητες μας να μην είναι απεριόριστες η αγάπη μας όμως για την ομάδα και την οικογένεια που ανήκουμε είναι.
Στόχος της ομάδας ράγκμπι του Ηρακλή ηταν και ειναι να παραγει αθλητες που τιμούν και αγαπάνε το σωματειο τους τοσο ως αθλητες οσο και ως ανθρωποι.Το τιμουν φοροντας την γαλαζια φανελα,το τιμουν παιζοντας με τα χρωματα της εθνικης ομαδας το τιμουν παιζοντας σε ομαδες του εξωτερικου μα πανω απ ολα το τιμουν λεγοντας περηφανα πως ανηκουν στην οικογενεια που ειναι η ομαδα ραγκμπυ του Ηρακλή.

τηλ επικοινωνίας: Βασιλειάδης Γιάννης (προπονητής) 6976555821
Γουμάγιας Μάριος(αρχηγός ομάδας) 6946005653
Ιωαννίδης Δημήτρης(ταμίας ομάδας) 6956304108.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Υπάρχει τμήμα ανηλίκων;