Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μπέρι - μπέρι ή χαμπέρι - χαμπέρι;

Όπως μάθαμε από καλά πληροφορημένους ανθρώπους του ελληνικού rugby union, η Διοίκηση του Σωματείου με την επωνυμία "Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι" με ταχύτατες ενέργειες, κατάφερε το απίστευτο για την ελληνική πραγματικότητα.......... Πήρε μια προσωρινή απόφαση δικαστηρίου μέσα σε 2 μήνες από το γεγονός της υπουργικής απόφασης! Η Περίπτωση αυτή είναι αξιοσημείωτη καθώς φαίνεται πως η τύχη, η προσπάθεια, ίσως και η επίκληση του Θείου παράγοντα (δεν φανταζόμαστε άλλο τρόπο) κατάφεραν να ληφθεί μια τόσο σημαντική απόφαση, τόσο σύντομα.......
Για τι πρόκειται όμως;
Η Διοίκηση του Σωματείου με την επωνυμία "Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι", ζήτησε να της αναγνωρίσει η Ελληνική Δικαιοσύνη το έννομο συμφέρον προκειμένου να αιτηθεί ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της απόφασης του υφυπουργού κου Ανδριανού.
Αυτό είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη Διοίκηση του Σωματείου με την επωνυμία "Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι" μιας και χωρίς αυτό, ίσως δεν τους άφηναν καν να κάνουν αίτηση ασφαλιστικών.
Τώρα λοιπόν, η Διοίκηση του Σωματείου με την επωνυμία "Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι" μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να αιτηθεί τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων. Να ζητήσει δηλαδή να μην εφαρμοστεί η Απόφαση του κου Υφυπουργού Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία, ανακαλείται η Αθλητική Αναγνώριση από το Σωματείο με την επωνυμία "Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι".

  Όπως μας εξήγησε νομικός, η διαδικασία αυτή, δεν αναιρεί την ισχύ της Απόφασης του κου Υφυπουργού. Η ανάκληση της Αθλητικής Αναγνώρισης, ισχύει κανονικά. Το Σωματείο με την επωνυμία "Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι" δεν είναι πια ο κατά το νόμο αρμόδιος φορέας για το άθλημα του ράγκμπι. Για να αλλάξει αυτό, πρέπει να εκδικαστούν πρώτα τα ασφαλιστικά μέτρα, άγνωστο πότε. Βέβαια, όπως και στην εκδίκαση της διεκδίκησης του εννόμου συμφέροντος, έτσι και πάλι, η τύχη, η προσπάθεια, ίσως και η επίκληση του Θείου παράγοντα, μπορεί να βοηθήσει στην γρήγορη εκδίκαση της αίτησης των ασφαλιστικών...... Φυσικά όταν η απόφαση φτάσει στο ακροατήριο, θα πρέπει να αποδειχθεί το γιατί είναι λάθος η απόφαση του κου Υφυπουργού, σύμφωνα με την οποία, αφού δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, δεν μπορεί να υπάρχει η Ομοσπονδία.......

Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι πως το Σωματείο με την επωνυμία "Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι", δε νομιμοποιείται να προκηρύξει πρωτάθλημα, να διοργανώνει αγώνες, να συγκροτεί Εθνική Ομάδα και να εμποδίζει Συλλόγους να παίζουν ράγκμπι. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: