Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα.

Δυστυχώς, ότι και να γίνει, όσο χαμηλά και να φτάσει το άθλημα, όση καταστροφή κι αν βιώσαμε, τελικά έχει και παρακάτω....
Το πάθημα της διάλυσης του ελληνικού Union, δεν έγινε μάθημα σε μερικούς.
Στον αγώνα για το Unity Cup (στο οποίο μετέχουν οι ομάδες του Union που δεν ακολουθούσαν την πρώην διοίκηση της ΕΟΡ), μεταξύ Α.Ο. Καβάλας (πρώην Τιτάνες) και Lions Θεσσαλονίκης, η Ε.Ο.Ρ. ως αρμόδια για το άθλημα (!!!!!!!!!!) κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας πως η συνάντηση διεξαγόταν παράνομα!!!!!!
Το Α.Τ. Καβάλας επικοινώνησε όπως ήταν φυσικό με την Γ.Γ.Α. και οι άνθρωποι, έπεσαν από τα σύννεφα.
Αν και έχουν περάσει 2 μήνες από την άρση της αναγνώρισης της ΕΟΡ, εκείνοι εξακολουθούν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.
«Δεν έχουν συνειδητοποιήσει (φέρονται να λένε στη ΓΓΑ) πως το ράγκμπι είναι πλέον αρμοδιότητα της Ομοσπονδίας Χάντμπωλ»;
Το κρούσμα αυτό, η αυθαίρετη παρέμβαση δηλαδή στον αγώνα της Καβάλας, είναι το δεύτερο μετά την ανακοίνωση «προς όλους τους Συλλόγους», που εξέδωσε η «ΕΟΡ» στις 26 Νοέμβρη, όπου φέρεται να διοργανώνει πρωτάθλημα !!!!!
Συμπεριφέρονται δηλαδή ως αν δεν είχε αλλάξει τίποτα από την εποχή της παντοδυναμίας τους. Παρά την εξάντληση της όποιας επιρροής που έχουν στο κυβερνών κόμμα (μέσω των κυρίων Σουφλέρη και Καπράλου οι οποίοι ζήτησαν από τον –επίσης της ΝΔ- κο Ανδριανό να ανακαλέσει την απόφαση άρσης της αθλητικής αναγνώρισης) η οποία δεν καρποφόρησε, αντί να προσπαθήσουν να ομονοήσουν με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους για το ελληνικό ράγκμπι, συνεχίζουν την πολεμική......
Είναι παραπάνω από προφανές πως τα προβλήματα θα συνεχιστούν. Ένα ενισχυτικό σημείο είναι πως δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να δείχνει πως η Ομοσπονδία του Χάντμπωλ θα ασχοληθεί με το Ράγκμπι. Η επόμενη Γενική Συνέλευση, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα ασχοληθεί με το θέμα, καθώς δεν έχουν κανένα κίνητρο γι’αυτό...... Άλλωστε, ποιος θα έφερνε ένα τέτοιο θέμα προς συζήτηση χωρίς να πάρει την εύλογη απάντηση: «καλά, έχουμε τόσα δικά μας προβλήματα, με το ράγκμπι θα ασχολούμαστε»; Λογικό ακούγεται.
Για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται πόσο μεγάλη είναι η καταστροφή που συντελέστηκε με την άρση της αναγνώρισης της ΕΟΡ από τη ΓΓΑ.
Το ράγκμπι, θα μπορούσε να έχει άλλη εξέλιξη. Χρήματα υπάρχουν, γνωριμίες επίσης, ομάδες ενεργές και πρωτάθλημα ομοίως. Δεν είναι σαν το χόκεϋ που δεν είχε καν πρωτάθλημα. Το ράγκμπι ήταν ενεργό. Κάποιοι όμως προτίμησαν να το πάρουν μαζί τους στην καταστροφή, αντί να το αφήσουν να αναπνεύσει.
Υπάρχουν φωνές αισιοδοξίας που λέγονται και γράφονται.... Δεν αρκούν όμως.
Απουσιάζει ένα σχέδιο δράσης, αφού μάλιστα οι καπετάνιοι δεν έχουν καν τον χάρτη για τα καινούρια νερά στα οποία θα πρέπει να πλεύσουν.....
Είναι προφανές πως τα μέχρι τώρα σχέδια, είναι ανεπαρκή. Τα πολιτικά γραφεία στα οποία απευθύνθηκαν διάφοροι, δεν έδωσαν λύσεις.
Το τοπίο είναι θολό γι’αυτούς που φέρονται να ασχολούνται, ενώ δεν υπάρχει οργανωμένη επικοινωνία με αυτούς που θα έδιναν -πιθανά- λύσεις.
 Έτσι, καμία λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα προς το παρόν και οι τύχες του αθλήματος, βρίσκονται σε χέρια αλλότρια των σχετικών και υπεύθυνων.

 ΥΓ. κατά τ’άλλα, η ΕΟΡ μπορεί να μην είναι πια μέλος της World Rugby (πρώην IRB) αλλά παραμένει μέλος της Rugby Europe (πρώην FIRA-AER). Έτσι, εκπρόσωποι της ΕΟΡ, παραβρέθηκαν στο ετήσιο συνέδριο που διεξήχθη στο Παρίσι. Την αντιπροσωπεία αποτέλεσαν οι κκ Στάμος Ευάγγελος, Μάντικας Νικόλαος, Κατσουλάρης Παναγιώτης, Δρακουλάκης Ιπποκράτης, Καββάλα Χαρά. Ενδιαφέρον θα είχε να γνωρίζαμε τι εικόνα μετέφεραν στους ευρωπαίους για τα τεκταινόμενα. Ελπίζουμε να μην είναι η εικόνα που μέχρι σήμερα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Rugby Europe όπου αναγράφεται πως στην Ελλάδα υπάρχουν 1265 παίκτες ή όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της ΕΟΡ όπου φαίνονται 31 Σύλλογοι – μέλη...... Το να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, δεν λύνει προβλήματα. Επίσης, το ότι δεν μας ειρωνεύονται κατάμουτρα, δεν σημαίνει πως στα «πηγαδάκια» δεν πέφτει πολύ γέλιο ....... Η αλήθεια είναι γνωστή. Οι λύσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: