Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ


To τουρνουά sevens που διοργάνωσε η ΟΧΕ, ήταν μια αξιοπρεπής επανεκκίνηση για το άθλημα.
Η ΟΧΕ διέθεσε τρεις υπαλλήλους της, δημοσιογράφο, στελέχη, ενώ ο Πρόεδρος κος Γκαντής και ο Γραμματέας κος Σταματιάδης ήταν παρόντες και συμμετείχαν στην προετοιμασία.
Δεν έλειψε όμως και η αδικαιολόγητη γκρίνια, αυτή που μας έφτασε ως εδώ από χρόνια…

Αξιοσημείωτα του τουρνουά:
Δεν συμμετείχε ο Ιπποκράτης Χαϊδαρίου, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να διοργανώσει τουρνουά στο Στρέφι, αλλά όχι για να συμμετάσχει στο τουρνουά της επίσημης Ομοσπονδίας του αθλήματος στην Ελλάδα.
Επίσης δεν συμμετείχε ο Αχαϊκός, οι Άθενς, η Καβάλα και ο Ηρακλής Θ.
Αυτή λοιπόν ίσως να είναι και η τελική εικόνα για τη συνέχεια. Θα μπορούσε να είναι καλύτερα, αλλά και χειρότερα. Ευτυχώς η ΟΧΕ έχει την εμπειρία και τη σοβαρότητα για να δώσει λύσεις – αν το θέλουν οι Σύλλογοι.

Αυτές τις ημέρες, επισκέφθηκε την Ελλάδα κλιμάκιο της Rugby Europe. Οι απεσταλμένοι κατανόησαν πλέον πως η ΕΟΡ «πέθανε» και πως θα συνεργάζονται πλέον με την ΟΧΕ, κάτι που επιβεβαιώθηκε μάλλον, τόσο από τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΟΧΕ όσο και από τη συνάντηση με τον Γενικό γραμματέα Αθλητισμού κο Συναδινό.
Οι υπεύθυνοι της Rugby Europe δεν μπορούσαν αν πιστέψουν πως από το 2005 ως και το 2011, η ΕΟΡ πήρε από τη ΓΓΑ περισσότερα από 1.200.000 ευρώ χωρίς αυτά να επενδυθούν στο άθλημα. Η ΕΟΡ έλαβε βέβαια χρήματα κατά καιρούς και από άλλους φορείς, όπως η Ολυμπιακή Επιτροπή, η Περιφέρεια Μακεδονίας κ.ά. Το σύνολο δεν θα το μάθουμε ποτέ μάλλον. Εικάζεται πάντως πως ένα ποσό κοντά στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, είναι πιθανό να πέρασε από τα χέρια της Διοίκησης της ΕΟΡ.
Η ΕΟΡ εκτός του ότι δεν επένδυσε σωστά τα χρήματα, χρωστάει και αρκετά σε τρίτους.
Ο υπάλληλος της ΕΟΡ έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας δεδουλευμένα που δεν του καταβλήθηκαν, αλλά εκκρεμεί επίσης οφειλή στο ΟΑΚΑ (εκεί βρίσκονται τα γραφεία της ΕΟΡ) όπου για χρόνια η ΕΟΡ δεν κατέβαλε ενοίκια και λειτουργικά έξοδα.

Ελπίζουμε όλοι να ξεπεραστούν σύντομα τα προβλήματα και το ελληνικό ράγκμπυ να βρει –επιτέλους- το δρόμο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: