Κυριακή 27 Μαΐου 2012

72- 5: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΑΓΚΜΠΥ


Το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα της μεγαλύτερης ήττας του Ελληνικού Ράγκμπυ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε στην Πάφο από την Κύπρο, με σκορ: 72 – 5.
Η Κύπρος, που φέτος είναι αήττητη, έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Το σκορ άνοιξε στο δεύτερο μόλις λεπτό, όταν ο Μάρκους Χόλντεν πέτυχε τράι για την Κύπρο. Τρία μόλις λεπτά μετά, ο Μάθιου Κίνγκ, έκανε με όμοιο τρόπο το 10-0. Στο 10ο λεπτό ο Ρένος Ιωαννίδης έφτασε το σκορ στο 15-0 που το έκανε 17-0 ο Χόλντεν με πετυχημένο κονβέρσιον. Στο 21ο λεπτό ήταν η σειρά του Γιώργου Αγαθοκλέους να πετύχει τράι (κον. ο Κίνγκ) και έτσι έφτασε το σκορ στο 27-0. Η είσοδος του Βενιαμίν Δαυίδ στο 27’, δεν άλλαξε την εικόνα καθώς τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη, ο Ιωαννίδης έκανε το 32-0.Όπως ήταν φυσικό, η ελληνική ομάδα μπήκε στο β’ ημίχρονο με τα πόδια «βαριά» παρά τις προσπάθειες του κου Πετρόπουλου για το αντίθετο. Έτσι, ήταν αναμενόμενο πως τρία λεπτά μετά την επανεκκίνηση, ο Φειδίας Ευθυμίου, πέτυχε τράι που με κονβέρσιον του Χόλντεν έφερε το σκορ στο 39-0. Ακολούθησαν δυο αλλαγές για την εθνική μας, που όμως δεν άλλαξαν την ψυχολογία. Στο 50ο λεπτό, ο Χριστόφορος Δικομήδης, έκανε το 44-0. Οκτώ λεπτά μετά, ο Μάρκο Βλαντένοβιτς πέτυχε νέο τράι για την Κύπρο, κάνοντας το σκορ 49-0, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ διαφοράς πόντων ήττας της Εθνικής μας (ήταν το παρθενικό φιλικό της Εθνικής μας στην έδρα της Αυστρίας το 2005 όταν είχαμε χάσει με 52-3). Δυστυχώς όμως, οι Κύπριοι δεν σταμάτησαν εκεί. Αμέσως μετά ο Γιώργος Αγαθοκλέους έκανε το  51-0. Στη συνέχεια, παρά το οτι  οι γηπεδούχοι έκαναν πέντε αλλαγές, στο 68ο λεπτό, ο Γιώργος Αγαθοκλέους έκανε το 56-0 και ο Χόλντεν το 58-0.Ο Πλάτων Μωυσιάδης, στο 74ο λεπτό, έσωσε την «τιμή» της ομάδας, πετυχαίνοντας το μοναδικό ελληνικό τράι . Οι Κύπριοι όμως, τρία λεπτά μετά απάντησαν κάνοντας το 65-5 (ο Χόλντεν τράι και κονβέρσιον). Το μαρτύριο, τελείωσε με τη λήξη του αγώνα, αφού όμως στο τελευταίο λεπτό, οι γηπεδούχοι έκαναν το τελικό 72-5 με τον Μάρκους Χόλντεν και πάλι.
Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Ελλάδα μένει οριστικά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας κάτω από Κύπρο και Βουλγαρία και χάνει τη δυνατότητα να παίξει αγώνα μπαράζ με την Ουγγαρία για την άνοδο στη 2C κατηγορία. Επιπλέον, στην 2D κατηγορία, θα προστεθεί άλλο ένα πολυέξοδο ταξίδι, καθώς υποβιβάζεται και θα αγωνίζεται μαζί μας, η Νορβηγία.


Για την ιστορία, η Ελληνική αποστολή που είχε αυτό το αποτέλεσμα στην Κύπρο, αποτελούνταν από τους: Νάστας, Γαλανάκης, Κουρσέλ, Δαγδαλένης, Χατζής, Οσιμακσβίλι, Μεταξάς, Σωτηριάδης, Πετρώβ, Σαλιαρέλης, Τσατσαρώνης, Σεραφείμ, Μάρτιν, Μωυσιάδης, Μέιντινγκερ, Κριτσίκης, Δαυίδ, Κατσαφράκης, Παπακωστόπουλος, Μάντικας.
Προπονητής ο κος Πετρόπουλος και μάνατζερ ο κος Βακιρτζής.


  Οι φωτογραφίες είναι ευγενική προσφορά της Sarah Sully

Δεν υπάρχουν σχόλια: