Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΠΟΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ;


Ουσιαστικό παραμένει το ζήτημα της δομής των πρωταθλημάτων της περιόδου 2011-2012. Από τις τέσσερις νέες ομάδες που ιδρύθηκαν πέρυσι, μόνο η μια λειτούργησε κανονικά. Ο Αίολος Πάτρας, είναι η μόνη ομάδα που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα XV. Στο 7ς όμως δεν συμμετείχε. Το Αιγάλεω αγωνίστηκε σε δυο μόνο αγώνες του πρωταθλήματος XV αλλά συμμετείχε στο τουρνουά 7ς. Οι Ιππότες της Ρόδου δεν συμμετείχαν τελικά σε κανένα πρωτάθλημα, όπως και οι Τιτάνες που φαινόταν αρχικά ότι θα συμμετείχαν στο 7ς.
Άγνωστο παραμένει όμως το τοπίο για την επόμενη περίοδο. Το Αιγάλεω δεν φαίνεται να ξαναπαίζει XV, αλλά και η συμμετοχή στο 7ς είναι αμφίβολη καθώς η αποσκίρτηση μεγάλου μέρους αθλητών, δημιούργησε πρόβλημα. Στην Πάτρα θα υπάρχει σίγουρα ομάδα και του χρόνου. Οι Ιππότες φαίνεται πως τελικά θα συμμετάσχουν κανονικά στα πρωταθλήματα. Η Καβάλα συνεχίζει να έχει πρόβλημα στελέχωσης. Το νέο όμως είναι πως στη δυτική Αθήνα θα υπάρχει και άλλη ομάδα. Θα συμμετάσχει όμως στο XV ή μόνο στο 7ς; Επίσης, υπάρχει νέα ομάδα και στην περιφέρεια του Πειραιά. Και αυτή όμως θα συμμετάσχει στο XV ή μόνο στο 7ς;

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

IRB REFEREES LEVEL 1 – ATHENS


Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο 13 – 14 Μάη, εκπαίδευση διαιτητών ράγκμπυ της IRB επιπέδου LEVEL 1. Εκπαιδευτής ήταν ο πρώην διεθνής ιταλός διαιτητής Μαουρίτσιο Βαντσίνι, εκπαιδευτής διαιτητών της IRB. Η εκπαίδευση αυτή ήταν η πρώτη επίσημη διαιτητών IRB που έγινε στη χώρα μας. Είχαν προηγηθεί σεμινάρια και camp με ξένους εκπαιδευτές, διοργανωμένα από την ΕΟΡ, αλλά ποτέ πριν επίσημη εκπαίδευση της IRB. Στην εκπαίδευση αυτή συμμετείχαν υποψήφιοι διαιτητές από διάφορους συλλόγους. Ευχόμαστε και εις ανώτερα σε όλους τους συμμετέχοντες, αναμένοντας το LEVEL 2.

On Friday and Saturday 13-14 May, an official IRB REFEREES LEVEL 1 training course, took place in Athens. Educator was the former international referee Maurizio Vancini, referees’ educator of IRB. This training was the first official IRB REFEREES LEVEL 1 training course that took place in Greece. We had some seminars before, with educators from abroad, organized by the Hellenic Rugby Federation, but not an IRB official one. In this training, took part, members of various Greek rugby clubs. We wish the best to all of them, waiting for a LEVEL 2 course.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Attica Springboks τουρνέ στην Toulouse 5-8 Mαϊου:

Οι Αttica Springboks πραγματοποιήσαν πετυχημένη σειρά φιλικών αγώνων στην "ραγμποκρατούμενη" νότια Γαλλία.
Το ταξίδι ξεκίνησε άμεσα με επίσκεψη στο Stade de Toulousain (του ράγπμυ) όπου έλαβαν μέρος σε προπόνηση/αναμέτρηση με τους βετεράνους Piranhas σε βοηθητικά γήπεδα που θα ήθελαν ΟΛΕΣ οι ομάδες στην Ελλάδα για έδρα!!Πριν το παιχνίδι οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Émile "Milou" Ntamack ,πρώην διεθνή Γάλλο και νυν βοηθό προπονητή της Εθνικής Γαλλίας.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μετά το δημοσίευμα, ακολούθησαν πολλές αντιδράσεις. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο νέος προπονητής θα είναι ξένος που έχει ελληνική "εμπειρία".