Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΑΓΚΜΠΥ 2011Η ιστοσελίδα μας, επιχειρεί να κάνει την ανασκόπηση του Ελληνικού Ράγκμπυ για το έτος 2011. Ευχόμαστε για το 2012, υγεία, ευτυχία και λιγότερα προβλήματα…..

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Η χρονιά άρχισε με προβλήματα, αναβολές παιχνιδιών κλπ.
Επιπλέον, η Ελλάδα, έχασε με απόφαση της ΔΕΜΑ, τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων (Βόλος – Λάρισα 2013) με αιτία την τεράστια καθυστέρηση στην εκτέλεση των έργων.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Σε ένα πολύ κατώτερο των προσδοκιών τουρνουά 7ς, νίκησαν τελικά οι Άττικα. Το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε δυο ομίλους των τριών ομάδων. Τελικά όμως οι δυο ομάδες των Λάιονς Θεσσαλονίκης, δεν συμμετείχαν, οπότε το τουρνουά ήταν υπόθεση των Αθηναίων (Άθενς, Άττικα, Σπάρτανς, Πόλις Αιγάλεω). Οι Άττικα κέρδισαν και τα τρία παιχνίδια τους, οπότε κατέκτησαν το μίνι – πρωτάθλημα. Ακολούθησαν οι Άθενς που έχασαν μόνο από τους Άττικα. Τρίτοι οι Σπάρτανς που νίκησαν το «Πόλις» και τελευταίοι μόνο με ήττες, οι του «Πόλις Αιγάλεω» (χωρίς να πετύχουν έστω και ένα τράι).
ΜΑΡΤΙΟΣ
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοινώνει τις επιχορηγήσεις για το 2011 της Ε’ κατηγορίας αθλημάτων του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού, δηλαδή των Αθλημάτων Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας με Αθλητική Αναγνώριση, όπως το Ράγκμπυ. Οι επιχορηγήσεις στην κατηγορία αυτή αφορούν μόνον την μισθοδοσία των υπαλλήλων των αντιστοίχων Ομοσπονδιών και τις εργοδοτικές τους εισφορές. Έτσι, η ΕΟΡ λαμβάνει μόνο το ποσό της μισθοδοσίας του υπαλλήλου της.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Η Εθνική μας, στο Αιγάλεω, παίζει πολύ καλά και κερδίζει τον αγώνα με το Λουξεμβούργο, με σκορ 30-18.
Ο Γιώργος Καλόξυλος, κάνει την πρώτη του διεθνή διαιτησία σε παιχνίδι XV. Ο Καλόξυλος διαιτήτευσε τον αγώνα Ισραήλ – Αυστρία (20-15) για την κατηγορία 2C.
Οι Αthens Rugby ανακηρύχθηκαν για έκτη συνεχή φορά Πρωταθλητές Ελλάδος. Κέρδισαν με μικρή διαφορά τους πολύ καλούς Αττικα, με τελικό σκορ 15-14.
Στο τέλος του μήνα, οι Άθενς, χάνουν σε φιλικό αγώνα από τους Όλντ Στρητόνιανς του Λονδίνου, με 12-25.
ΜΑΪΟΣ
Ο Νίαλ Ντόχερτυ, αποχωρεί από τη θέση του προπονητή της εθνικής και αναλαμβάνει την εθνική Τουρκίας.
Η ομάδα των Λεόντων της Θεσσαλονίκης, εκπροσώπησε επάξια το ελληνικό ράγκμπυ σε φιλικό άγώνα που έδωσε στη Σερβία, με αντίπαλο την ομάδα ράγκμπυ του Κρούσεβατς. Οι Λέοντες νίκησαν τους Σέρβους με σκορ 28-29.
Οι Άττικα, πραγματοποιούν τουρνέ στην Τουλούζη και κατόπιν πραγματοποιούν με επιτυχία στην έδρα τους, το τουρνουά Ντε Γκώλ.
Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εκπαίδευση διαιτητών ράγκμπυ της IRB επιπέδου LEVEL 1. Εκπαιδευτής ήταν ο πρώην διεθνής ιταλός διαιτητής Μαουρίτσιο Βαντσίνι, εκπαιδευτής διαιτητών της IRB. Η εκπαίδευση αυτή ήταν η πρώτη επίσημη διαιτητών IRB που έγινε στη χώρα μας.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Η ΕΟΡ ανακοινώνει «βαθμολογία πρωταθλήματος»: Athens Rugby 23, Attika Springboks 21, Thessaloniki Lions 14, Κολοσσοί Ρόδου 13, Spartans 11, Αίολος Πάτρα 10, Ηρακλής 8, Αιγάλεω 2 . Βέβαια, η βαθμολογία αυτή αγνοεί την προκήρυξη της περιόδου 2010-2011 και τον ΚΑΡ. Αποκαθιστώντας την ορθότητα, καταρτίζουμε δική μας βαθμολογία:
1) Άθενς 20 β., 2) Άττικα 20, 3) Λέοντες 11, 4) Σπαρτιάτες 11, 5) Κολοσσοί 7, 6) Αίολος Πατρών 7, 7) Ηρακλής -1, 8) Πόλις Αιγάλεω -13.
Η Εθνική ομάδα, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του κου Ντόχερτυ, κάνει κακή εμφάνιση στη Φιλανδία και χάνει με σκορ 11-7.
Αναλαμβάνει νέος προπονητής της Εθνικής, ο πρώην προπονητής των Εθνικών ομάδων σέβενς, της Ουκρανίας και της Γεωργίας, ο Αυστραλός κος Μάικ Μπίσοπ
ΙΟΥΛΙΟΣ
Η Εθνική ομάδα 7ς, πραγματοποιεί μεγάλη επιτυχία στο τουρνουά της Ρίγα. Κατακτά την τέταρτη θέση στην 3η ευρωπαϊκή κατηγορία, μεταξύ 12 ομάδων. Πρώτοι οι Σέρβοι.
Στις 28 Ιουλίου 2011, αποβίωσε στη Γαλλία, ένα από τα ιστορικότερα πρόσωπα του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου ράγκμπυ, ο Άλμπερτ Φεράς, σε ηλικία 94 ετών.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Στην Κεραμωτή της Καβάλας, οι Τιτάνες διοργανώνουν το 3ο τουρνουά beach rugby. Το κατέκτησαν οι Λέοντες Θεσσαλονίκης, με τον Ηρακλή και τους Τιτάνες να ακολουθούν στη βαθμολογία.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται τουρνουά U20 της FIRA, όπου η Ελλάδα ηττάται σε όλους τους αγώνες της.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Η Νέα Ζηλανδία στέφεται παγκόσμια πρωταθλήτρια, νικώντας στον τελικό του Ώκλαντ, τη Γαλλία με σκορ 8-7.
Ξεκινά το ελληνικό πρωτάθλημα με 8 ομάδες: Άθενς, Άττικα, Σπάρτανς, Πόλις Αιγάλεω, Κολοσσοί, Ιππότες, Λάιονς και Ηρακλής.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Η Εθνική ομάδα, συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις. Κερδίζει στη Θεσσαλονίκη τη Βουλγαρία με 47-7 και στο Χαϊδάρι τη Φιλανδία με 16-6.
Σε φιλικό αγώνα, η Πάτρα Ράγκμπυ, χάνει από τους Άθενς με 25-45.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Η ομάδα των Τιτάνων, χάνει από τους Λέοντες στον πρώτο φιλικό της αγώνα XV.

Οι έλληνες αθλητές εξακολούθησαν να αγωνίζονται και στο εξωτερικό. Ο Χρήστος Φιωτάκης έφυγε από τη Νίκαια της Γαλλίας και αγωνίζεται πλέον στη Μονακό. Ο Βασίλης Κατσάκος και ο Νίκος Μαυρέας, έφυγαν από τα παρισινά περίχωρα και την Αθήνα αντίστοιχα και αγωνίζονται πλέον μαζί στην ομάδα του Βίγκο, στην Ισπανία.

Κλείνοντας, να κάνουμε μια αναφορά και στο αισθητικό μέρος του αθλήματός μας. Οι Άθενς, οι Σπάρτανς και ο Ηρακλής, άλλαξαν εμφανίσεις. Οι πρωταθλητές εγκατέλειψαν το «All Blacks» στυλ τους και εμφανίζονται πλέον με κόκκινες εμφανίσεις. Οι Σπάρτανς εγκατέλειψαν τις κλασικές μακρυμάνικες και φορούν πλέον κοντομάνικες μπλε με άσπρο και μαύρο. Ο Ηρακλής τέλος, επέστρεψε στην προ ετών ριγέ γαλάζια – άσπρη εμφάνιση, λίγο διαφοροποιημένη. Νέα εμφάνιση απέκτησε επίσης και η Εθνική μας.
Εκτός από τις εμφανίσεις όμως, «ρετούς» είχαμε και σε σήματα. Έτσι, το σήμα τους διαφοροποίησαν οι Άττικα και οι Κολοσσοί, ενώ ο Ηρακλής χρησιμοποιεί και εναλλακτικό για το άθλημα του ράγκμπυ.

1 σχόλιο:

fotis είπε...

Δεν θα μπορούσα να μην περάσω να δω την δουλειά σας. Μια χαρά την βρίσκω. Μπράβο!