Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Παρά το ενθουσιώδες κλίμα της έναρξης του πρωταθλήματος, της διοργάνωσης που προαναγγείλαμε ως το «πλουραλιστικότερο πρωτάθλημα», σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην….. καταστροφή. Οι Ιππότες Ρόδου αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα, το ίδιο συνέβη και με το Αιγάλεω μετά τη μη προσέλευσή του σε 3 αγώνες, ενώ παράλληλα, έχουν αναβληθεί πέντε αγώνες ως τώρα. Το πρωτάθλημα έχει απολέσει οριστικά την αίγλη που του έδιναν αρχικά οι εννέα συμμετοχές. Σήμερα η εικόνα είναι πολύ κακή και δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει αυτό. Μεγάλο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η μετακίνηση των επαρχιακών ομάδων. Αν μάλιστα συμμετείχαν και οι Τιτάνες Καβάλας, θα είχαμε ακόμα μια ομάδα να δυσκολεύεται καθώς κάθε αγώνας εκτός έδρας θα ήταν «Οδύσσεια» (εκτός της Θεσσαλονίκης). Βέβαια, αν είχαμε μόνο τις αναβολές, θα ήταν όλα καλύτερα. Δυστυχώς όμως είχαμε την απώλεια των δύο από τους τρείς νέους συλλόγους. Στη Ρόδο, οι Ιππότες, από «παρεξήγηση» (δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα) αποβλήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Ο.Ρ., γιατί δεν κατέθεσαν έγκαιρα τα δελτία αθλητών. Όσο για τον σύλλογο «Πόλις Αιγάλεω», αποδείχθηκε πολύ «προβληματικός» για να επιβιώσει. Η Διοίκηση του συλλόγου «κατάφερε» να κάνει την πλειονότητα των παικτών, να ζητούν αποχώρηση από τον Σύλλογο, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στο γήπεδο λιγότεροι από δώδεκα παίκτες.
Οι φίλαθλοι περίμεναν τουλάχιστον να δουν χαρά από την Εθνική ομάδα, η οποία πέρυσι τα πήγε πολύ καλά. Δυστυχώς όμως, ενώ η προετοιμασία και η δυνατότητα επιλογής παικτών από Ελλάδα και εξωτερικό, έδιναν ελπίδες, η Ελληνική ομάδα έχασε στο Πέρνικ και στο Αιγάλεω από Βουλγαρία και Κύπρο αντίστοιχα, κάνοντας δύσκολη τη συνέχεια και πιο μακρινό το όνειρο της ανόδου στην κατηγορία 2C.
Είναι πραγματικά κρίμα, σε μια περίοδο που λόγω της ένταξης του Ράγκμπυ στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, θα μπορούσε το άθλημα να αναπτυχθεί περισσότερο και αντί αυτού, να γίνονται βήματα προς τα ….. πίσω!
(Σημαντική σημείωση: η αναφορά στην Εθνική Ομάδα, είναι ενδεικτική για την κακή ψυχολογία των φιλάθλων και μόνο. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΘΥΝΗ δεν αποδίδω σε κάποιον για τα κακά αποτελέσματα. Παρακαλώ λοιπόν τους κακόβουλους να μη με λιθοβολήσουν για την αναφορά αυτή).
Φρονώ πως μόνη ελπίδα για αναστροφή της κατάστασης είναι να πάρουν θέση οι Σύλλογοι του Ράγκμπυ και να αποφασίσουν σε συνεργασία με την Ομοσπονδία για βελτιωτικές κινήσεις, χωρίς τη συμμετοχή των «φαντασμάτων».

1 σχόλιο:

babisrugby είπε...

Απορω γιατι περιμενατε κατι διαφορετικο απο αυτο που εχετε δει μεχρι τωρα!!Εσεις μπορει να θελατε αλλα λογαριασατε χωρις τον ξενοδοχο(ΕΟΡ)!!Οσο για την Εθνικη ομαδα καλη η προσπαθεια αλλα χωρις βαση δεν γινεται τιποτα, διαφορετικα τα ονειρα περι ανοδου ειναι ανεδαφικα.Αλλα κρατη περιμεναν χρονια με υπομονη για καποια επιτυχια ,αλλα συγχρονως δουλευαν με πλανο και υπομονη!!