Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (σελίδα / page 4)

Το Ελληνικό πρωτάθλημα ράγκμπυ, μόνο μονότονο δεν είναι. Από το πρώτο μέχρι σήμερα το πέμπτο πρωτάθλημα, ο αριθμός και τα ονόματα των συλλόγων, έχουν….. διακυμάνσεις.
Το πρώτο πρωτάθλημα είχε 9 ομάδες χωρισμένες σε δύο γεωγραφικούς ομίλους (Βόρειος και Νότιος): Α.Σ.Ρ.Φ.Αθηνών, Κολοσσοί Ρόδου, Σπρινγκμποκς Αττικής, Σπαρτιάτες Αθηνών, Ποσειδών Ραφήνας, Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Αναγέννηση 2005 (Θεσσαλονίκη), Σπάρτακος Θερμαϊκού. Δεν συμμετείχε αν και είχε ομάδα, ο Μινώταυρος Κορίνθου. Στο δεύτερο πρωτάθλημα, κληρώθηκαν οι ίδιες ομάδες αλλά ο Ποσειδώνας τελικά δεν κατέβηκε σε κανέναν αγώνα. Στο τρίτο πρωτάθλημα συμμετέχουν και οι νεοϊδρυθέντες Μακεδόνες. Δεν συμμετέχει οριστικά η ομάδα της Ραφήνας ενώ διαλύεται και η Αναγέννηση. Οι ομάδες είναι 8: Σπαρτιάτες Αθηνών, Σπάρτακος Θερμαϊκού, Μακεδόνες Εύοσμου, Α.Σ.Ρ.Φ. Αθηνών, Ηρακλής Θεσ., Σπρίνγκμποκς Αττικής, Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων και Κολοσσοί Ρόδου. Οι Μεγαλοκαλυβιώτες όμως, δεν προσήλθαν σε κανένα εκτός έδρας αγώνα, όπως και στον τελευταίο αγώνα τους εντός έδρας. Το πρωτάθλημα διεξήχθη σε έναν ενιαίο όμιλο. Στο τέταρτο πρωτάθλημα της σαιζόν 2008-2009, διαλύονται ο Σπάρτακος και τα Μεγάλα Καλύβια. Ιδρύονται όμως στη συμπρωτεύουσα οι Lions (λέοντες). Έτσι οι ομάδες γίνονται επτά. Οι ίδιες ομάδες συμμετέχουν και φέτος και σας τις παρουσιάζουμε.
Υπάρχει όμως και το πρωτάθλημα επτά παικτών. Την Άνοιξη του 2008 διεξήχθη το πρώτο πρωτάθλημα 7s. Συμμετείχαν οι ομάδες: Κολοσσοί Ρόδου, Άθενς, Σπάρτακος Θεσ., Κουκουβάγιες, Μακεδόνες, Σπρίνγκμποκς, Ηρακλής, Σπαρτιάτες, Γαζέλες (Rhodes, Athens, Spartakos, Owls, Makedon, Springboks, Heraklis, Spartans, Gazelles). Την Άνοιξη του 2009 έγινε το 2ο πρωτάθλημα 7s. Συμμετείχαν έξι ομάδες: οι Αttica Springboks, Athens Rugby και Spartans από την Αθήνα, ο Ηρακλής και οι Lions από τη Θεσσαλονίκη και οι Κολοσσοί της Ρόδου. Την άνοιξη του 2010, πιστεύουμε ότι θα συμμετάσχουν και οι επτά ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει και ομάδα από την περιοχή Νίκαιας – Κορυδαλλού.
Συνολικά στο Ελληνικό πρωτάθλημα έχουν αγωνιστεί 11 ομάδες.

Δοκιμαστική έκδοση Νοέμβρης 2009 / Testing Edition November 2009 (σελίδες / pages 4 - 5)

Δεν υπάρχουν σχόλια: