Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΣ ΡΟΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡ ;


Πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους ιθύνοντες της ΕΟΡ.
Στις 28 και 29 Νοέμβρη 2014, μέλη του ΔΣ της ΕΟΡ παραβρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Rugby Europe προκειμένου να την αποτρέψουν να μιμηθεί την Παγκόσμια Ομοσπονδία η οποία έχει αναστείλει ήδη την ιδιότητα του μέλους για την ΕΟΡ. Το κατάφεραν παρουσιάζοντας την προσωρινή δικαστική απόφαση που τους επέτρεπε να λειτουργούν.
Τώρα όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα........
Η προσωρινή δικαστική απόφαση δεν ισχύει πια, μιας και υπάρχει Οριστική, εναντίον της ΕΟΡ. Στο δικαστήριο, η ΕΟΡ διεκδικούσε να μην ισχύσει η Υπουργική απόφαση του Σεπτέμβρη, η οποία ήρε την ειδική αθλητική αναγνώριση από την ΕΟΡ και υπήγαγε το άθλημα του Rugby Union στην Ομοσπονδία του Χάντμπωλ.
Μετά τη δικαστική απόφαση όμως, ισχύει κανονικότατα η Υπουργική απόφαση. Επίσης η δικαιοσύνη ασχολείται με την ΕΟΡ και μερικά μέλη του Δ.Σ της, για μερικά ακόμα ζητήματα.
Η Rugby Europe τον Μάιο θα συζητήσει και πάλι το θέμα της Ελλάδας, με βάση όμως τα νέα διοικητικά δεδομένα, αλλά και το γεγονός πως η ΕΟΡ εδώ και 2 χρόνια δεν διεξάγει πρωτάθλημα XV και σύμφωνα με το καταστατικό της FIRA-AER δεν μπορεί να είναι μέλος.
Για να δούμε λοιπόν: αυτά που ακούμε είναι ο επιθανάτιος ρόγχος της Ε.Ο.Ρ. και της Διοίκησης Στάμου;
Σύντομα θα ξέρουμε. Κυριακή κοντή γιορτή.


(σε λίγες μέρες θα έχουμε περισσότερες αποκαλύψεις)