Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ – ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ


Καλή εμφάνιση και νίκη για την Εθνική μας στη Θεσσαλονίκη. Στο βοηθητικό του Καυτατζογλείου, η Ελληνική ομάδα, νίκησε με σκορ 22-17.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Κιζικουρασρίλ με πέναλτυ έκανε το 3-0. Δεν πέρεασαν όμως 3 λεπτά και οι βόσνιοι έκαναν τράι και πέρασαν μπροστά με 3-5. Οι γηπεδούχοι όμως, με δυο συνεχόμενα πέναλτυ, στο εικοσιπεντάλεπτο έκαναν το σκορ 9-5. Στο 28ο λεπτό όμως, η Εθνική μας δέχθηκε πλήγμα καθώς ο Φιωτάκης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Αυτό οδήγησε σε αλλαγή τακτικής και έτσι βγήκε ο Οσιμακσβίλι και μπήκε ο Παπαγιάβης. Οι Βόσνιοι με ένα ακόμα τράι όμως, πέρασαν πάλι μπροστά με 9-10 αλλά ευτυχώς απέτυχαν πάλι στην μετατροπή. Οι παίκτες της Ελλάδας, πείσμωσαν και έτσι στο τελευταίο λεπτό, πέτυχαν το πρώτο τους τράι. Ο Πλάτων Μωϋσιάδης έκανε το 16-10 με τράι και μετατροπή.
Οι πρώτοι πόντοι του β’ μέρους, ήταν για τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Με τράι και μετατροπή, έκαναν στο 55’ το 16-17. Ο Κιζικουρασρίλ κατάφερε να κερδίσει 3 πόντους με πέναλτυ κάνοντας το 19-17. Το σκορ «έκλεισε» από τον Μέιντινγκερ με άλλο ένα πέναλτυ. Τελικό: 22-17.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην Εθνική μας για το oτι επέστρεψε στις νίκες. Ο Ν. Πετρόπουλος και ο Γ. Πηλίδης κατάφεραν να αλλάξουν την ψυχολογία. Έκαναν επιλογή παικτών με άλλα κριτήρια και πέτυχαν μια καλή εμφάνιση. Στα αρνητικά όμως, οφείλουμε να παρατηρήσουμε την αδυναμία στο να πετύχουμε τράι. Ακουμπήσαμε μόνο μια φορά τη μπάλα στο γρασίδι, στο τελευταίο λεπτό του α’ μέρους. Από την άλλη πλευρά, η θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, εμφανίστηκε πολύ δυναμική. Δυσκόλεψαν πολύ τους διεθνείς μας, οι οποίοι όμως ήταν καλύτεροι και νίκησαν δίκαια!
Ευχόμαστε καλή συνέχεια και … πολλές νίκες.
Για την εθνική μας αγωνίστηκαν:
Οσιμακσβίλι, Κριτσίκης, Δεμερτζής, Κουρσέλ, Κτιστάκης, Κωστας, Παπακωστόπουλος, Μαυρέας, Χατζής, Μέιντινγκερ, Μωϋσιάδης, Γκοργκισέλι, Κιζικουρασρίλ, Φιωτάκης, Γούναρης, Δαϋδίδ, Παπαγιάβης, Μπαράκος, Δαγδαλένης, Παπαδόπουλος.